Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Dostupnosť Skladom

217

3,80 €

Pridať do košíku

Viac informácií

Autor : Maria Dallen

Zelené potraviny čiže výhonky obilnín, strukovín a jednobunkové riasy predstavujú revolúciu v starostlivosti o zdravie. Obsahujú totiž nielen rastlinné farbivo chlorofyl, ktorý má unikátne regeneračné, protizápalové, hojivé a dezodoračné účinky, ale aj väčšinu potrebných vitamínov a minerálov, esenciálne aminokyseliny, aktívne enzýmy a ďalšie živiny v ideálnych vzájomných pomeroch. Vďaka tomu sa vyznačujú úplne unikátnymi účinkami na ľudské zdravie

. Kniha „Zelené potraviny - keď jedlo je naším liekom“ prináša obsiahly, ale zrozumiteľný prehľad vedecky potvrdených účinkov najznámejších zelených potravín: mladej pšenice, mladého jačmeňa, alfalfy, spiruliny, chlorely, morských rias ako aj vybraných druhov zeleniny. Dozviete sa v nej aj to, ako zelené potraviny užívať pri konkrétnych zdravotných problémoch, ako ich pestovať a spracovávať, ako sa vyznať v ponuke potravinových doplnkov a množstvo ďalších zaujímavých informácií.

Z obsahu :

  • MLADÁ PŠENICA
  • MLADÝ JAČMEŇ
  • ALFALFA
  • CHLORELA
  • SPIRULINA
  • MORSKÉ RIASY
  • ZELENINA

 ÚVOD

Ak ste detstvo prežívali pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si tiež ešte pamätáte na " kult vitamínu C ". Samozrejme že už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Za to "céčko" bolo vnímané takmer ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov aj učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch postihnutých skorbutom a každý večer poslušne cucalo kyslé vitamínové tabletky.

Dnes však vieme, že prínos tabletiek pre zdravie nebol príliš významný. A dokonca sa ukazuje, že telu nijako zvlášť neprospejete, ani keď budeme prehĺtať všetky známe vitamíny, o mineráloch nehovoriac. Napriek pokroku vedy sa totiž znova a znova ukazuje, že človek nie je múdrejší ako príroda a najdokonalejší multivitamín nikdy nedokáže nahradiť živiny, ktoré nám poskytuje prirodzená, najmä rastlinná strava.

Keď sa pozrieme napríklad na spomínaný vitamín C, samozrejme zistíme, že jeho význam je mimoriadny. Je dôležitý pre množstvo telesných funkcií a okrem iného aj pre zdravie spojivových tkanív - je napríklad dokázané, že jeho nedostatok v strave niekoľkonásobne zvyšuje riziko vzniku niektorých kĺbových ochorení. Keď ale vedci v roku 2004 podávali vysoké dávky samotného "céčka" morčatám trpiacim artrózou, zistili prekvapivú vec: nielen že sa stav ich kĺbov nezlepšil, on sa dokonca výrazne zhoršil!

Rastliny totiž obsahujú nielen vitamíny a minerály, ale aj stovky ďalších látok. Medzi nimi stále existuje dosť takých, o ktorých význame majú vedci len veľmi hmlisté tušenie. Tieto živiny navyše nie sú len súborom izolovaných látok, ale fungujú spoločne, ako súkolie dokonalého stroja. Niektoré navzájom zvyšujú svoju účinnosť alebo podporujú vstrebávanie, iné sa zase chránia pred zničením pri prechode kyslým prostredím v žalúdku...

Stále viac odborníkov na výživu sa preto zhoduje, že pestrý jedálny lístok, ktorý obsahuje vysoký podiel surovej rastlinnej stravy, je jednou z najlepších vecí, ktoré pre svoje zdravie môžeme urobiť. Zvlášť výnimočné miesto pri tom zaujímajú zelené potraviny. Ako už ich názov napovedá, ide o zelené rastliny, väčšinou výhonky obilnín, strukovín či zelené riasy, ktoré predstavujú mimoriadne bohatý a účinný koktail živín - vitamínov, minerálov, bielkovín, enzýmov, chlorofylu a ďalších. Konzumujú sa buď vo forme čerstvo pripravených štiav alebo sa sušia a melú na prášok, ktorý potom slúži na prípravu nápojov alebo sa pridáva do jedla. Pretože sú vyrobené z rastlín, obsahujú všetky živiny v ideálnych pomeroch potrebných pre ich správne vstrebávanie a využitie. Vďaka tomu majú úplne unikátny vplyv na ľudské zdravie a predstavujú ako vynikajúcu súčasť prevencie, tak aj vhodný doplnok liečby mnohých chorôb. Na nasledujúcich stránkach sa teda pozrieme na ich účinky bližšie, a to vo svetle najnovších vedeckých poznatkov.

120 Strán
brožovaná väzba
formát A5

Komentáre

Napíšte svoj ​​komentár

Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Napíšte svoj ​​komentár

Ďalšie produkty v kategórii

Zákazníci, ktorí si kúpili tento tovar, kúpili tiež:

  • Masmi
  • Ott-Lite
  • Nasli
  • Blue Step
  • Nasli Vision Friendly
  • Organic