Ukážka z knihy: Nimba - Výjimečná léčivá rostlina

 

Autor: John Conrick
NIMBA A OCHORENIE ÚSTNEJ DUTINY

Jedna z prvých vecí, ktoré si na ľuďoch všimneme, sú ich zuby. Majú ich všetky, či sú rovné a biele. Zuby nám toho prezradia veľa o druhom človeku a ovplyvnia náš prvý dojem z neho. Spomínam si na reklamu, v ktorej si dobre vyzerajúci muž a žena vymieňajú pohľady a začnú flirtovať. Potom sa muž priateľsky usmeje a odhalí rad žltých zubov. Žena okamžite stráca záujem a začne sa pozerať inam.

Možno, že je tá reklama trošku prehnaná, ale pokojne sa môže prihodiť niečo podobné, pokiaľ ide o zuby. Vedci, ktorí skúmali výťažky z nimby, zistili, že ich môžu odporučiť pre ústnu hygienu. Mikroorganizmy, ktoré sa vyskytujú v zapálených ďasnách, sú rezistentné voči penicilínu i tetracyklínu, ale nie sú odolné voči antibakteriálnej rastline ako je nimba. Na rozdiel od antibiotík nevedie užívanie nimby k rozvoju alergie, ktoré by bránili účinnej liečbe.

Bola vykonaná klinická štúdia, do ktorej bolo vybraných 50 pacientov s neliečeným zápalom ďasien. U 40 z nich dochádzalo k veľkému krvácaniu a hnisavému výtoku z ďasien. Po 3 týždňoch čistení zubov 2x denne pastou s obsahom nimby došlo u 8 z 10 pacientov k výraznému zlepšeniu.

U týchto pacientov bol tiež uznaný znížený výskyt baktérií a páchnuceho dychu, bez toho, aby sa objavili vedľajšie účinky.

Pyorrhea (hnisavý zápal zubového lôžka) je závažné ochorenie ďasien, ktoré sú postihnuté hnisavým zápalom a membránami pokrývajúcimi korene zubov. Toto ochorenie je najčastejšou príčinou straty zubov u ľudí nad 35 rokov. Užívanie pasty s Nimbou a  vyplachovanie úst špeciálnou ústnou vodou vedie u pacientov k vyliečeniu krvácajúcich ďasien a zástave sekrécia z vačkov okolo zubov. Ďasná získali, namiesto modrého nádychu, späť zdravú svetlo ružovú farbu.

Uvediem svoju osobnú skúsenosť. Môj otec bol objednaný k návštevám paradontológa, kde mal podstúpiť dlhotrvajúci a bolestivý proces k náprave krvácajúcich ďasien. Mali mu rozrezávať  ďasná medzi zubami a potom zoškrabať nahromadený plak s baktériami z každého zuba jednotlivo. Dal som mu prášok z kôry nimby a povedal mu, aby si do neho namáčal kefka pri každom čistení zubov. Súhlasil, že to skúsi, a začal s tým mesiac pred termínom zákroku. Po týždni začali jeho ďasná vyzerať lepšie, prestali krvácať a zuby mu v ďasne sedeli pevnejšie. Pred koncom mesiaca išiel otec na poslednú prehliadku pred zákrokom. Jeho zubár ale označil operáciu za zbytočnú. Pýtal sa môjho otca, čo so svojím chrupom robil, pretože ďasná aj zuby boli takmer v normálnom stave. Keď sa to dozvedel, povedal, že o nimbe ešte nikdy nepočul, ale poradil otcovi, aby s aplikáciou rozhodne neprestával, pretože mu pomáha. Od tej doby už som dal prášok z kôry či výťažok z listov nimby niekoľkých priateľom, ktorých čakal dentálny zákrok, a všetci ho mohli zrušiť. Všetci si stále čistia zuby nimbou.

 


NIMBA A ZDRAVÁ KOŽA

Koža je náš najrozsiahlejší orgán. Neustále prebieha nahrádzanie starých a poškodených buniek novými. Koža potrebuje veľa starostlivosti, vnútorné i vonkajšie, aby zostala zdravá. Tento úžasný orgán, ktorý nás chráni, je zároveň viditeľným ukazovateľom nášho zdravia a toho, ako dlho a ako múdro žijeme. Na túžbe zlepšiť stav a vzhľad našej pokožky je postavený celý kozmetický priemysel.

Ľudia nakupujú výrobky na liečenie všetkých problémov s kožou, avšak tieto výrobky často obsahujú veľmi silné a nebezpečné chemikálie. Znovuobjavenie prírodných produktov, ktoré majú dlhú tradíciu, sú bezpečné a účinné, ako je nimba, ponúka príležitosť navrátiť sa k zdravej a krásnej pokožke.

V Indii, kde sú suché letá a páli horúce tropické slnko, sa nimbové prostriedky užívajú tradične. Nimbový olej rýchlo uľaví suchej pokožke, pretože sa do nej ľahko vstrebáva, pomáha hojiť jej poškodené vrstvy a umožňuje jej udržať prirodzenú rovnováhu. Tieto vlastnosti umožňujú nimbe redukovať vrásky, a to tým, že pomáhajú koži udržovať jej pružnosť. Mnohí ľudia veria, že nimba dokáže liečiť poškodenie kože spôsobené ultrafialovým žiarením, že dokáže aj predchádzať predčasnému starnutiu a rakovine kože.

Psoriáza (lupienka) je veľmi devastujúce kožné ochorenie. Môže mať prejavy, ktoré sú vnímané iba ako nepohodlné, až po prejavy veľmi devastujúce. Zvyčajne sa v liečbe tejto choroby lokálne používa uhoľný decht alebo kortizón. Produkty z dechtu sú znečisťujúce, zapáchajúce, karcinogénne a môžu byť aj fototoxické.

Kortizón môže stenšovať pokožku a pri opakovanom používaní je toxický, zvlášť pre deti. Nimba nemá žiadny z týchto vedľajších účinkov. Lokálna aplikácia nimby sú jednoduché a nenákladné, a pretože prostriedky sú zvyčajne na olejovej alebo krémovej báze, pomáhajú zároveň lubrikovať pokožku.

Nimba je možné nanášať opakovane po dlhú dobu bez vedľajších účinkov a môže nahradiť perorálne liečivá a injekcie. Nimba, preverená stáročiami užívania, je snáď najlepšie a najbezpečnejšie variantom liečby psoriázy. Aj ekzémy, ktoré nie sú tak strašné, ako psoriáza, predstavujú pre tých, ktorí nimi trpia, veľký problém. Nimba je po stáročia známa ako jeden z prípravkov používaných na ekzém, pretože má širokú škálu blahodárnych účinkov na kožu.

Pri pokusoch bol aplikovaný výťažok z nimby dvakrát denne po dobu 10 dní a došlo k vyliečeniu ekzému. Efekt trval 3 mesiace, po ktorej sa ekzém na koži neobjavil. Pri liečbe ekzému dávame prednosť nimbovému oleju, pretože je koncentrovanejší, ale opakované aplikácie jemnejším extraktom z listov alebo kôry dokážu tiež liečiť akútny ekzém. Na koži stále pôsobí veľa najrôznejších látok a infekčných činiteľov. Nimba má na pokožku a jej stav blahodárne účinky danej jej schopnosťou ničiť baktérie, parazity a plesne a zlepšovať imunitný systém.

 

 

BLAHODÁRNE ÚČINKY NIMBY NA KOŽU

  • Nimba ničí baktérie, ktoré spôsobujú akné, a znižuje s tým spojené zápaly.ň
  • Nimbová voda hubí plesne, ktoré spôsobujú lupiny, a premazáva vysušenú pokožku.
  • Výťažky z nimby sú toxické pre herpes vírus (vírus spôsobujúci opar) a rýchlo hojí boláky spôsobené týmto vírusom, teda opar.
  • Nimba zmierňuje intenzívne svrbenie pri ovčích kiahňach, znižuje výskyt pupienkov a jaziev.
  • Nimba odstraňuje počas 2 - 3 dní z pokožky aj pleseň, ktorá spôsobuje hubová infekcia (ochorenie, vyvolané plesňami zo skupiny trichophyton).
  • Výťažok z nimby pomáha pri potieraní plesňového ochorenia, kvasinkové infekcie, spôsobeného Candidou (druhom kvasinkovej plesne), a znižuje stále svrbenie, ktoré Candida spôsobuje.
  • Prášok aj krém z nimby chráni kožu pred výskytom plienkovej dermatitídy a pomáha ju liečiť.
  • Nimba pomáha udržať rovnováhu produkcie melanínu a znižuje tak výskyt bielych miest na koži spôsobených vitiligom (poruchou pigmentácie kože prejavujúca sa bielymi škvrnami na koži).
  • Nimba je výborným podporným prostriedkom pri hojení rán, pomáha telu rýchlo vytvárať kolagénové vlákna, potrebná na uzatváranie rany.
  • Nimbovej mlieko znižuje začervenanie kože po slnení a znižuje odlupovanie vrchných vrstiev pokožky.

    Nimbový strom je zdrojom celej rady patentovaných (personalizovaných) výťažkov pre liečbu rakoviny. Injekcie s nimbovým výťažkom, aplikovanej do okolia nádoru, viedli k jeho výraznému zmenšeniu v priebehu niekoľkých týždňov. Nimba opakovane preukázala svoju schopnosť pomáhať v boji s rakovinou kože. Veľa pacientov oznamuje, že u nich rakovina kože zmizla po niekoľkomesačnej dennej aplikácii krému z nimby.

  • Masmi
  • Ott-Lite
  • Nasli
  • Blue Step
  • Nasli Vision Friendly
  • Organic